Technological research to produce standard concentrate from iron ore containing sulfur - N, Sugir-Erdene; D, Baasanjav; B, Orgilbayar; S, Sukhbat; B, Nyamdavaa; Ch, Maamkhuu; D, Badam; E, Otgonjargal (Bulletin of the Institute of Chemistry and Chemical Technology, 2018)
Experimental studies were carried out in order to extract and obtain iron ore with low sulfur content that meets the standard requirements of metallurgical raw materials by enriching the Magnetite ore of the Tumurtei deposit by electromagnetic gyratory separator in dry, wet and with the flotation method. Primary ores were conducted -3 mm crushed , the dry magnetic enrichment procedure of coil was at 2.5A, and the roller was 125 round/min velocity, Also the appropriate technological procedures of extracting standard concentrates were determined when the wet magnetic processing procedure was conducted and the current of coil was at 5-25A, and the grinding period was 10-60 minutes, or when the classification content of -0.074 mm were 50-85 percent and the extracted concentrate was completed by flotation method. It was identified that high purity iron concentrate that meets the metallurgical requirements can be extracted by reducing sulfur which is a toxic mixture by dry and wet magnetic enrichment procedures and the combined flotation scheme. Хүхэр агуулсан төмрийн хүдрээс стандартын баяжмал гарган авах технологийн судалгаа Хураангуй: Төмөртэйн ордын магнетитын хүдрийг хуурай, нойтон соронзон болон флотацийн аргаар баяжуулж, металлургийн үйлдвэрийн түүхий эдийн стандартын шаардлага хангасан хүхрийн агуулга багатай төмрийн баяжмал гарган авлаа. Анхдагч хүдрийг (-3 мм) ширхэглэлтэйгээр бутлан хуурай соронзон баяжуулалтыг гүйдлийн хүч 2.5 A, булны эргэлтийн хурд 125 эрг/мин, нойтон соронзон баяжуулалтыг нунтаглалтын хугацаа 10-60 мин, гүйдлийн хүч 5-25 A, 0.074 мм-ийн ангилал 50-85% агуулсан стандарт баяжмал гарган авах технологийн зохистой горимуудыг тогтоож гарсан баяжмалыг флотацийн аргаар гүйцээн баяжуулав. Туршилт судалгааны үр дүнд 42.03%-ийн төмөр, 2.87%-ийн хүхэр агуулсан анхдагч хүдрээс 68%-ийн төмөр, 0.2%-ийн хүхэр агуулсан, 90.89%-ийн металл авалттай төмрийн баяжмалыг гарган авав. Иймд хуурай, нойтон соронзон баяжуулалт, флотацийн хосолсон схемээр төмрийн хүдрийн хорт хольц болох хүхрийг бууруулснаар цаашид металлургийн үйлдвэрийн шаардлага хангасан өндөр цэвэршилтэй төмрийн баяжмалыг ялган авах боломжтой юм. Түлхүүр үг: магнетит, төмрийн баяжмал, хүхэр, баяжуулалт, флотаци