Comparison of Nash and Berge Equilibrium’s in Bimatrix Game - Sagaarinqin, Mengkezula; Sukhee, Batbileg (Journal of Institute of Mathematics and Digital Technology, 2023)
Game theory has numerous applications in applied mathematics, economics, and decision theory. There are several books and articles that deal with Nash and Berge equilibriums. To our knowledge, there are no comparisons or conclusive results related to the optimal decision-making between Nash and Berge equilibriums. We provide numerical experiments for both equilibria. Биматрицан Тоглоом Дахь Нэш, Бержийн Тэнцвэрийн Харьцуулалт Хураангуй: Тоглоомын онол нь эдийн засаг, шийдвэр гаргалтын онол, бизнес, улс төр, хэрэглээний математик зэрэг салбарт хэрэглээ ихтэй. Бержийн тэнцвэрийн талаар хэд хэдэн судалгаа, зохиолууд байдаг боловч бидний одоогийн судалснаар түүний Бержийн тэнцвэрийн оновчтой шийдийн хувьд Нэшийн тэнцвэртэй харьцуулсан судалгааны ажил байхгүй байна. Бидний ажил нь энэ харьцуулалтыг хийж Берж ба Нэшийн тэнцвэрүүдийн хувьд тоглогчдын хожлын утгын хувьд харьцуулсан дүгнэлт гаргах зорилготой. Тоон туршилт хийж үр дүнг гаргасан. Түлхүүр үгс: Бержийн ба Нэшийн тэнцвэр, локал ба глобал оновчтой шийд, глобал оновчтой нөхцөл