Хятадын эрчим хүчний аюулгүй байдал ба импортын хамаарал - Б, Отгонбаатар (Journal of International Studies, 2013)
Энэхүү өгүүлэл нь Хятадын эрчим хүчний аюулгүй байдлын судалгааны голлох арга зүй, онолын суурь маргаан, судлаачдын байр суурийг харьцуулан авч үзэж, Хятадын эрчим хүчний салбарын дотоод нөхцөл байдал болон гадаад бодлогын нарийн төвөгтэй хамаарлыг тайлбарлах багахан оролдлого юм. Энэ хүрээнд БНХАУ-ын импортын хамаарлаа багасгах, эрчим хүчний аюулгүй байдлын орчноо сайжруулахаар зорьж буй бодлого, стратегийг аль нэг онолын тайлбарт шууд автахгүйгээр, тэнцвэртэй, цогцоор нь судлан ойлгоход тустай 4 гол үйл ажиллагааны чиглэлийг мөн онцлон нэрлэж байгаа юм. China’s Energy- Security and Import Dependency The paper is attempted to analyze and to compare the mainstream approaches, relevant theoretical debates, prominent scholar's positions on Chinese energy security discussions. By offering 4 special areas of focus, the paper also seeks to provide insights for researchers in order to understand a nexus between domestic factors and China’s foreign policies in energy field with sound and balanced approach.