БНХАУ-ын дарга Си Зиньпиний ОХУ-д хийсэн ажлын айлчлал, Орос-Хятадын стратегийн түншлэлийн өрнөлт - А, Нямдолжин (Journal of International Studies, 2013)
БНХАУ-ы н дарга Си Зиньпин 2013 оны 3-р сарын 22-24-ний өдрүүдэд ОХУ-д ажлын айлчлал хийсэн нь дэлхийн олон нийтийн анхаарлыг ихэд татлаа. Өмнөд хөршийн төрийн тэргүүн хилийн чанадад хийх анхны айлчлалаа ОХУ-аас эхэлсэн нь Хятадын шинэ удирдагчид дэлхийн улс төр, эдийн засагт эзлэх байр суурь нөлөөгөө бэхжүүлэх үүднээс орос-хятадын стратегийн түншлэлээ улам зузаатган бэхжүүлэх гадаад бодлогын чиг шугамыг хэвээр хэрэгжүүлж байгаагаа нотлон харууллаа. Айлчлалын үеэр хоёр улсын хамтын ажиллагааны бүхий л чиглэлийг хамарсан 35 багц баримт бичигт гарын үсэг зурсан нь үүний илрэл юм. China’s President Xi Jinping’s visit Russia and new stage of Russia-China strategic partnership relations Chinese President Xi Jinping visited Russia on a working visit. The talks which attracted worldwide attraction were held in Moscow from 22 to 24 March 2013. During the talks, Russia and China signed 35 agreements on cooperation. The two leaders discussed trade and economic cooperation in the fields of the high-tech, environmental protection, culture and tourism. During the visit, the two leaders signed a joint statement between China and Russia on mutual cooperation and deepening the relations of a comprehensive strategic partnership of cooperation.