Foreign policy and its features of Mr. Battulga Khaltmaa, The Fifth president of Mongolia - Dashdorj, Bayarkhuu (Journal of International Studies, 2021)
It should be noted that this article is not written for Mr. Kh.Battulga, who resigned, but for the sixth President of Mongolia, Mr. U.Khurelsukh, who is the successor of Mr. Battulga and the Ministry of Foreign Affairs. Relying on the following facts, this article explains in detail how Mr. Battulga kept the consistency of foreign policy long pursued by the Mongolian “statehood” in a right, optimal and resource-saving manner while in office. The author hopes that this article will be read by the next President of Mongolia and his Office in the sense that Mongolia’s foreign policy has been consistent and the right beginning should be continued. Монгол Улсын тав дахь Ерөнхийлөгч Х.Баттулгын гадаад бодлого, түүний онцлог Хураангуй: Энэхүү өгүүллийг албаа өгсөн ноён Х.Баттулгад зориулаагүй, түүний халааг авч буй зургаа дахь Ерөнхийлөгч ноён У.Хүрэлсүх болон түүний өнгөн дээр ажиллах Засгийн газар, ялангуяа ГХЯ-нд зориулж бичсэнийг ойлгон хүлээн авах биз ээ. Ноён Х.Баттулга дөрвөн жил ажиллахдаа Монгол Төрийн гадаад бодлогыг зөв, оновчтой, зарим талаар хэмнэлттэй үргэлжлүүлсэн гэдгийг дор баримтаар дэлгэрэнгүй өгүүллээ. Тэнцвэрийг хаа хаанаа зөв барьж чадсан гэж үзлээ. Монгол Улсын гадаад бодлого залгамж шинжтэй, зөв эхлэлийг зөв өвлөх гэдэг утгаар дараагийн шинэ Төрийн тэргүүн, түүний Тамгын газарт энэхүү өгүүлэл хүрэх болтугай! Зангилаа үгс: Монгол Улсын Ерөнхийлөгч, Х.Баттулга, гадаад бодлого, олон талт форумыг гадаад харилцаанд ашиглахуй