Монгол-Польшийн харилцаа (1950-1990) - К, Дэмбэрэл (Journal of International Studies, 2014)
Энэхүү өгүүлэлд БНМАУ, БНПАУ-ын харилцааны чухал үе болох 1950-1990 онуудад хоёр талууд харилцаагаа хэрхэн өргөжиж тэлснийг харууллаа. Өгүүлэл нь архивын материалд тулгуурлан социалист системийн хоёр орны харилцааны бүхий л хүрээг дэлгэн харуулсан. Энэ судалгаа нь социалист системийн орнуудын өргөн харилцааг судлан нийтэд хүргэх аргачлалыг тусгав. Өнөөгийн Монгол, Польшийн харилцааг өргөжүүлэн хөгжүүлэх үндэс нь хангалттай байгааг энэхүү өгүүлэл харуулж байна. Relations between Mongolia and Poland (1950-1990) This article aims to vividly describe the relations between the two “People's Republics” during the period of 1950-1990 - the main cycle which rendered particular support to enrich the bilateral relations. The Mongolian People's Republic and the Polish People’s Republic used to cooperate in almost all sectors including politics, economics, trade, culture, education, science, tourism, health, agriculture and defence. This article about the relations of the two countries was written based on the materials and other research papers of the central archive of Foreign Ministry of Mongolia and documentary centre of MPRP.