Explosion: Belarusian Batka known as "European Kim Jong Un" - Dashdorj, Bayarkhuu (Journal of International Studies, 2021)
Хураангуй: «Дорнод түншлэл» гэх Европын Холбооны санаачилгад Азербайжан, Армен, Белорусс, Гүрж, Молдова, Украиныг татан оролцуулдаг. Беларусь нь 2020 оны «бослого»-д нэрвэгдчихээсээ өмнө энэхүү түншлэлд сэтгэл тэнэгэр явсан. Эдүгээ Армен, Белоруссаас бусад дөрөв нь Оросоосоо бүрэн салж цаашаа харсан, харж байгаа бол, дэглэмээ алдахаас айсан Белорусс нь Орос руугаа 180 градус эргэчихсэн байдалтай. Украины Гадаад хэргийн сайд Дмитрий Кулеба Белорусст хандан «Русский мир»-ийг (Оросын ертөнц) сөрөн зогсох альтернатив–«Люблины гурвалжин» гэдэгт хөрш орнууд нь нэгдэж нийлье хэмээн уриалсан. Оросыг сөрөөд босоод ирэх, хэрэв тэгж гэмээнэ Беларусьт асар том боломж гараад ирж мэдэх «Дорнод түншлэл», «Люблины гурвалжин»-гаар одоо энэ улс дутахааргүй болжээ. Энэ ямар учир шалтгааны тайлал болохыг дараахи судалгааны өгүүлэлд хөндөн бичлээ. Тэсрэлт гэж гарчигласаны логик утга ч ойлгогдох биз ээ.