ХХ ЗУУНЫ ЭХЭН ҮЕИЙН МОНГОЛ ОРНЫ ТАЛААРХ БРИТАНИЙ АЯЛАГЧДЫН ХОЁР ТЭМДЭГЛЭЛИЙН ТУХАЙД ЦУХАС... - Zolboo, D (Journal of International Studies, 2015)
Аль ч улс үндэстний түүхийг бичих, тодруулахад тухайн улс орноор жуулчлан өнгөрсөн хүмүүсийн аян замын тэмдэглэл чухал байр суурь эзэлдэг. Төв Азийн нүүдэлчин овог аймгийнхны түүхийг хөрш зэргэлдээ суурин соёл иргэншилтэй хятад, арабын аялагчдын тодорхой хэмжээнд бичиж үлдээсэн бол өрнийн улс гүрнүүдэд монголчуудыг таниулахад Их Монгол Улсын үед аялан ирж байсан Марко Поло, В.Рубрук, бүр хожим XVIII зуунаас удаа дараа ирж байсан Оросын шинжилгээний багынхан ихээхэн хувь нэмэр оруулсан. Title: British traveller's memoir about Mongolia (Beginning of the XX century) DOI: http://dx.doi.org/10.5564/jis.v0i1.386