“Арабын хавар” vs “Лалын хувьсгал” - Д, Баярхүү (Journal of International Studies, 2013)
Ойрхи Дорнод, Арабын ертөнц 2011 оны турш дэлхий нийтийг гайхшруулсан, одоо ч гайхшруулсаар байна. Бен Алийн, Мубаракийн, Каддафийн, Асадынхны, Салехын дэглэмүүд нурлаа, нурж байна. Арабын ба Персийн булангийн монархист орнуудад түүхэндээ улс төр-эдийн засгийн шинэчлэл хийгдэж байгаагүй, олон намын системийг ерөөсөө төлөвшүүлж байгаагүй (заримд нь бүр “А” ч байхгүй) ирснээс хэрэв дэглэм нурж, улс төрийн орон зай онгойвол цаашаа яах вэ гэдгээс үүдсэн гайхшрал, зарим талаар эргэлзээ ойрын ганц хоёр жил байтугай олон жилээр үргэлжлэхээр байна. “Arab Spring” vs “Islam Revolution” The Middle East, Arab World have admired the world for 2011. Ben Ali, Mubarak, Kaddaf, Asadin, Saleh regimes were collapsed. The political and economic reform was not conducted in a history of monarchy countries in Arabia and Persain, multiparty system was not formed (some even have no ideas). As a result the regime failed and what should do in the future, the admiration, if political space will open might continue not only for one or two years but for years.