БНМАУ-ын олон улсын статусыг хүлээн зөвшөөрөх Нэгдсэн вант улсын бодлого: Статус квогоос де-юре хүртэл - Д, Уламбаяр (Journal of International Studies, 2013)
Монгол Улсын олон улсын статусын талаарх Нэгдсэн Вант Улсын байр суурь, тэр нь статус-квог хүлээн зөвшөөрөхөөс эхлэн хамтаар хүлээн зөвшөөрөх үйл, де-факто, цаашлаад де-юре хүртэл хэрхэн хувиран өөрчлөгдөж, ахин дэвшиж ирсэн тухай өгүүлнэ. Outer Mongolia’s International Status and Foreign Policy of the United Kingdom: from Status Quo till De jure This article underlines the position of the UK foreign policy towards Outer Mongolia’s international legal status, in which how it has been changed and progressed starting from status quo recognition to collective recognition form de facto, and till de jure as well.