Mongolist scholar N.P.Shastina - U.V, Kuzmin; Jamsran, Urangua (Journal of International Studies, 2021)
The article presents the biography of N. P. Shastina (1898-1980), a well-known researcher of the history and historiography of Mongolia and Russian-Mongolian relations. The main attention is paid to the works of N.P.Shastina devoted to the history of Russian-Mongolian studies, works of the leading Mongolian scholars of the country. Her contribution to the study of the history of Russian Mongolian studies and Russian science of the XIX century is shown. Монголч эрдэмтэн Н.П.Шастина Ю.В.Кузьмин Хураангуй: Энэхүү өгүүлэлд Зөвлөлт Холбоот Улсын нэрт судлаач Н.П.Шастина (1898-1980)-гийн Монгол судлалын бүтээлүүдийн үзэл санаа болон бүтээл туурвилын товч намтрыг нь дэлгэн тавьж байна. Чингэхдээ Н.П.Шастинагийн Оросын монгол судлалын түүх, тус орны тэргүүлэх монголч эрдэмтдийн намтар судлалд зориулсан бүтээлүүдэд гол анхаарлаа хандуулав. Мөн түүнчлэн Н.П.Шастинагаас XIX зууны Оросын Монгол судлал болон Оросын шинжлэх ухааны түүхийг судлахад оруулсан хувь нэмрийг цохон тэмдэглэсэн болно. Түлхүүр үгс: Н.П.Шастина, Оросын Монгол судлал, түүх бичлэг, шинжлэх ухааны түүх, бүтээлч намтар