Эдийн засгийн дипломат ажиллагаа: Онол-түүх, орчин үеийн зангилаа асуудалд - Д, Уламбаяр (Journal of International Studies, 2011)
Эдийн засгийн дипломатын тухай асуудал нь Монгол Улсад харьцангуй бага судлагдсан, энэ утгаараа судалгааны шинэхэн чиглэл гэж хэлж болно. Тиймээс дурдсан чиглэлд судлаачид анхаарлаа хандуулдаг нь бүрнээ зүй ёсны хэрэг юм. Дэлхийн эдийн засаг даяаршиж, улс орнуудын харилцан хамаарал улам бүр гүнзгийрч, хөгжлийн асуудал тэргүүн зэрэгт тавигдах болсон орчин үеийн шатанд дипломат ажиллагаанд худалдаа, эдийн засаг, хөрөнгө оруулалт, зээл, хөгжлийн тусламж, санхүү, мэдээллийн технологи, хүрээлэн буй орчин, экологийн асуудал шинэ үүрэг гүйцэтгэх болсон явдал юм. Монгол Улс гадаад харилцааг эдийн засагжуулах хөтөлбөр хэрэгжүүлж байгаа нь эдийн засгийн дипломат ажиллагаанд онцгой ач холбогдол өгч байгаа хэрэг мөн. (Эхлэл нь өмнөх дугаарт)