Analysis of some issues regarding treaties and agreements concluded between Mongolia And Russia - Adiya, Nyamdoljin (Journal of International Studies, 2023)
In this article, the author refers to the Agreement on Friendly Relations and Cooperation between Mongolia and the Russian Federation of 1993, the Ulaanbaatar Declaration of 2000, the Moscow Declaration of 2006, the Declaration on the Development of Strategic Partnership between Mongolia and the Russian Federation of 2009, and "Agreement between Mongolia and Russia on friendly relations and comprehensive strategic partnership" of 2019. Some current issues of relations between the two countries are analyzed by analyzing legal documents and other agreements. Монгол-Оросын хооронд байгуулсан гэрээ хэлэлцээрүүдийн зарим асуудлуудад хийсэн дүн шинжилгээ Хураангуй: Энэхүү өгүүлэлд зохиогч 1993 оны “Монгол Улс, ОХУ-ын найрсаг харилцаа, хамтын ажиллагааны тухай гэрээ”, 2000 оны “Улаанбаатарын тунхаглал”, 2006 оны Москвагийн тунхаглал, 2009 оны “Монгол Улс, ОХУ-ын хооронд Стратегийн түншлэл хөгжүүлэх тухай тунхаглал”, 2019 оны “Найрсаг харилцаа, иж бүрэн стратегийн түншлэлийн тухай Монгол Улс, ОХУ-ын хоорондын гэрээ” зэрэг хоёр орны харилцааг иж бүрэн стратегийн түншлэлийн хэмжээнд хүргэсэн, эрхзүйн үндэс суурь болсон баримт бичгүүд болоод бусад гэрээ хэлэлцээрүүдэд анализ хийх замаар хоёр орны харилцааны зарим тулгамдсан асуудлуудыг судлан шинжлэв. Түлхүүр үг: гэрээ, хэлэлцээр, Монгол-Оросын харилцаа, Оросын үл хөдлөх хөрөнгө, их өр, төмөр зам