МОНГОЛ-ХЯТАДЫН ХИЛ ОРЧМЫН БҮС НУТГИЙН ХАРИЛЦАА: СОЁЛ, АЯЛАЛ ЖУУЛЧЛАЛЫН САЛБАРЫН АСУУДАЛД - Battsetseg, CH (Journal of International Studies, 2015)
Аливаа улс орны гадаад бодлого хөрш орноос эхэлдэг жамтай. Хөрш БНХАУ нь манай орны хөгжлийн чухал хүчин зүйлийн нэг мөн гэж бид үздэг учраас бүс нутгийн асуудал БНХАУ-тай салшгүй холбоотой юм. Орчин үед бүс нутгийн тухай ойлголт нийгэм, цаг үеийн хувирлыг дагаад байнга өөрчлөгдөж байна. Гэсэн хэдий ч улс орон бүр эдийн засгаа голлон хөгжүүлэх үүднээс дотооддоо бүсчилэн хувааж, гадаад бодлогынхоо хүрээнд мөн гадаад ертөнцийг бүсчилэн авч үзсээр байна. Title: Sino-Mongolian relation in border regions: Culture and Tourism issues DOI: http://dx.doi.org/10.5564/jis.v0i1.377