ОРОСЫН НИЙГМИЙН ТОГТВОРТОЙ БАЙДАЛД ХИЙСЭН ДҮН ШИНЖИЛГЭЭ БА 2011 ОНЫ ТӨРИЙН ДУМЫН СОНГУУЛЬ - Nyamdoljin, Adiya (Journal of International Studies, 2015)
ОХУ-ын Төрийн Думын зургаа дахь удаагийн сонгууль 2011 оны 12-р сарын 4-ний ням гаригт болж өнгөрлөө. Орос улс өнгөрсөн 4 жилийн хугацаанд сонгуулийн хуулиндаа нэлээд олон өөрчлөлт оруулжээ. Өмнө нь 4 жилийн хугацаатай Төрийн Думаа сонгодог байсан бол энэ удаа 5 жилийн хугацаатай сонгож, сонгуульд бүртгэлтэй улс төрийн бүх намууд оролцсоноороо онцлог болсон байна. 2007 оноос эхлэн Төрийн Думын гишүүдийг пропорциональ тогтолцоогоор буюу намын нэрсийн жагсаалтаар сонгож байгаа бөгөөд намууд Төрийн Думд суудал авахын тулд 7 хувийн босго давсан байх ёстой аж. 2011 оны 10-р сард сонгуулийн хуулинд оруулсан нэмэлт өөрчлөлтөөр энэ босгыг 5 болгож бууруулсан нь Медведевын тайлбарласнаар, “жижиг намуудад” парламентад төлөөлөлтэй байх боломж олгож, улс төрийн өрсөлдөөнийг илүү хүчтэй шударга болгох ач холбогдолтой алхам юм. Title: Stability analyze of Russian society and Parliament election of 2011 DOI: http://dx.doi.org/10.5564/jis.v0i1.383