An Analysis of the 2023 New Foreign Policy Concept of the Russian Federation - Adiya, Nyamdoljin (Journal of International Studies, 2024)
The article aims to compare the features of the new Foreign Policy Concept of Russia adopted in 2023 with the previous concepts of 1993, 2000, 2008, 2013, and 2016, and to study the newly proposed ideas, concepts, and trends in the context of the Russia-Ukraine war. In addition, when considering the policy pursued by Russia towards Mongolia to the provisions of the new concept, there is an urgent need to anticipate and analyze the challenges facing Russia-Mongolia relations, which is one of the priorities of Mongolia’s foreign policy. ОХУ-ын 2023 оны гадаад бодлогын шинэ үзэл баримтлалд хийсэн судалгаа Хураангуй: Тус өгүүлэлд ОХУ-ын 2023 онд батлагдсан Гадаад бодлогын шинэ үзэл баримтлалын онцлогийг өмнөх 1993, 2000, 2008, 2013, 2016 оны үзэл баримтлалуудтай харьцуулах, шинээр дэвшүүлсэн үзэл, санаа, чиг хандлагийг Орос-Украины дайны нөхцөл байдлын хүрээнд судлахыг зорьсон болно. Түүнчлэн ОХУ-ын зүгээс Монгол Улсын талаар баримтлах бодлогыг тус шинэ үзэл баримтлалын зүйл заалттай уялдуулан авч үзэхэд Монгол Улсын гадаад бодлогын тэргүүлэх чиглэлийн нэг болох ОХУ-Монгол Улсын харилцаанд учрах сорилтуудыг урьдчилан харах, судлан шинжлэх зайлшгүй шаардлага тулгарч байна. Түлхүүр үгс: ОХУ, 2023 оны гадаад бодлогын үзэл баримтлал, Орос-Украин, геополитик