Галын орон-Азербайжан - Begzjav, L (Journal of International Studies, 2015)
Ази,Европ хоёр тив дамнасан Ар их Кавказын уулсын зүүн хэсэгт, зүүгээрээ Каспийн тэнгис, баруун өмнүүрээ Иран, Турктай, баруугаараа Армен, хойгуураа Орос, Гүрж улстай хиллэдэг. Бүгд Найрамдах Азербайжан улс (The Republic of Azerbaijan) нь Ази тивийн газрын зураг дээр шинээр тэмдэглэгдсэн цаг хугацаа нь 1991 онд тусгаар тогтносон улс болсоноо зарласан тэр цагаас хойш юм. Өөртөө засах Бүгд Найрамдах Уулын Карабах буюу Нахчыван улсыг хамаардаг Азербайжаны газар нутгийн хэмжээ Монгол улсынхаас 18 дахин бага буюу 86,6 мянган км2, хүн ам нь манайхаас 3,4 дахин олон буюу 9 сая 165 мянга(2011) аж. Өөрөөр хэлбэл, тус улс газар нутгийн хэмжээгээрээ дэлхийд 111-р байрт, хүн амын тоогоороо 89-р байранд байна. English Title: Azerbaijan: The country of Fire DOI: http://dx.doi.org/10.5564/jis.v0i2.399