Аж үйлдвэржилт болон тал нутгийн усны эх сурвалж дутагдах нөхцөл байдал хийгээд түүний үр дагавар - М, Бүрэнжаргал (Journal of International Studies, 2018)
Тус өгүүлэлд аж үйлдвэржилтийн явцад Өвөр Монголын хөдөө нутагт уул уурхай нээж ашиглах, хот балгас тэлж хөгжүүлсэний дүнд богино хугацаанд эдийн засгийн хурдан өсөлт бий болсон ч тал нутгийн усны эх сурвалж дутагдалтай нөхцөл байдлаас шалтгаалж экологийн тэнцвэргүй байдал үүссэн зэрэг сөрөг үр дагавар авчирсаныг зарим жишээ баримтаар нотлон өгүүлсэн болно. Монголын өндөрлөгийн бэлчээрийн мал аж ахуй бол монгол нүүдэл, урт удаан түүхэн цаг хугацааны явцад байгалийн хатуу шалгалт, хүний нийгмийн хувьсал шилжилтийн сорилтоор дамжин нотлогдсон нэгэн төрлийн сонгодог эдийн засгийн хэлбэр болно.