Students’ evaluation of e-courses during curfew - Sukhbaatar, Gantsetseg; Tudevdagva, Uranchimeg; Erdenechimeg, Selenge; Sodnom, Bazarragchaa (Lavai - International Journal of Education, 2023)
Evaluating students’ experiences with e-courses during a curfew is essential for enhancing the quality and accessibility of e-learning. To assess the impact of the rapid transition to online learning and gather student feedback, the SURE method of form-based assessment was employed. According to the survey, 56.5% of all students found it suitable to study sports journalism skills online. Additionally, 53.6% expressed that direct interaction with teachers via the “Microsoft Teams” program for sports journalism electives and professional e-course lectures was more effective, while 46.4% considered independent study through seminars and practical courses (available at econtent.msue.edu.mn) to be more effective. Among the online courses offered, “Practical Sports Journalism II” and “Commentator’s Skills I” received the highest ratings. These courses emphasize electronic use, with students creating videos using mobile phones for news, reports, and comments. These videos are then uploaded to a closed Facebook group and discussed during seminars and practical sessions. Хөл хорионы үеийн цахим хичээлүүдийн талаарх оюутнуудын үнэлгээ Хураангуй Цахим хичээлийн чанар, үр дүнг нэмэгдүүлэх, суралцагчдад илүү хүртээмжтэй болгоход хөл хорионы үед цахимаар хичээллэсэн оюутнуудын үнэлгээ үнэ цэнтэй. Сургалт цахим хэлбэрт богино хугацаанд шилжсэн нь сургалтад яаж нөлөөлөв, цахим хичээлийг дамжуулах хэлбэрүүдээс аль нь илүү тохиромжтой байв, суралцагчид тухайн сургалтыг хэрхэн үнэлж байгааг мэдэх зорилгоор бүтцэд суурилсан үнэлгээний SURE аргачлалаар үр дүнг үнэлсэн. Ингэхдээ оюутнуудаар цахим лекц, семинар, практик хичээлийн төрөл тус бүрээр хичээлийн үр дүнг үнэлүүлсэн. Судалгаанд оролцогч оюутны 56.5% нь ур чадварын хичээлүүдийг цахим хэлбэрээр судлах нь зохимжтой гэж үнэлсэн. Сэтгүүлч мэргэжлийн сонгон судлах болон мэргэжлийн цахим хичээлүүдийн лекцийг “Microsoft Teams” программаар багштай шууд холбогдон судлах нь үр дүн өндөр гэж 53.6%, семинар, практик хэлбэрийн мэргэжлийн хичээлүүдийг сургуулийнхаа сургалтын вэб (econtent.msue.edu.mn)-ээр бие даан судлах нь илүү үр дүнтэй гэж 46.4% нь үнэлсэн. “Спортын практик сэтгүүл зүй II”, “Тайлбарлагчийн ур чадвар I” хичээл нь цахим хэлбэрээр орсон бусад хичээлээс хамгийн өндөр үнэлгээ авсан. Тухайн хичээлүүдийн семинар, бие даан гүйцэтгэх ажлыг цахим хэрэглээн дээр нь суурилж, бичсэн мэдээ, сурвалжилга, бэлтгэсэн тайлбараа гар утсаа ашиглан видео болгож, өөрсдөө дуу оруулж хөтлөх, тайлбарлах түүнийгээ ФБ-ийн хаалттай группэд байршуулж, семинар, практикийн цаг дээр хэлэлцүүлэг хэлбэрээр явуулсныг оюутнууд сайн гэж үнэлжээ. Түлхүүр үг: Цахим суралцагчид, И-хичээлийн хэлбэр, Цахим ур чадвар