The Study On Improving The Wrestling Course Curriculum - Xiang Yu, Wu; ChunYan; Gonchoo, Battsetseg; Suvd, Tuul (Lavai - International Journal of Education, 2022)
In recent years, the countries around the world have shifted to the distance self-learning methodologies in which the evaluation of learning outcomes based on students’ knowledge, skills, and attitudes as well as such competences as the ability to combine theoretical knowledge with practical skills, the ability to work in teams to solve problems, the ability to develop communication skills, create products, activities and systems have become increasingly significant assessment technologies in the global higher education system (Bulgan and Delgersaikhan, 2017. p 15). The training process of professionals that meet the needs of employers is a key issue in higher education reform. These requirements include graduates' personal and professional skills, competencies, and interpersonal communication skills (MES, 2014. p 3). Therefore, as part of our research to improve the Wrestling Course Curriculum of the Physical Education Institute, Khulunbuir University (Inner Mongolia, China), we have evaluated students’ participation and attitude in wrestling courses as well as physical education teachers’ attitude towards the structure, content, methodology, assessment, and self-study assignments of the wrestling courses. The questionnaire results were calculated using SPSS software. We believe that in order to create a positive learning environment for wrestling curricula in the programs of the Mongolian and Inner Mongolian professional institutes, it is necessary to increase the credit hours of and the theoretical weight of the subject in the curricula while training specialized wrestling teachers and coaches. Бөхийн хичээлийн хөтөлбөрийг сайжруулах судалгааны нэгэн хувилбар Хураангуй: Сүүлийн жилүүдэд дэлхийн улс орнуудад дээд боловсролын сургалтын системд зайнаас сургахад суралцагчийг бие даан сургах арга зүйд шилжиж, суралцахуйн үр дүнг суралцагчдын эзэмшсэн мэдлэг, чадвар, хандлагаар үнэлэх, онолын мэдлэгийг практик ур чадвартай хослуулах, асуудлыг шийдэх арга замаар багаар ажиллах, харилцааны болон бүтээгдэхүүн, үйл ажиллагаа, систем бий болгох чадвар эзэмшүүлэхэд чиглэсэн технологи, арга зүйг эрчимтэй нэвтрүүлж байна. Ажил олгогчдын эрэлт хэрэгцээнд нийцсэн мэргэжилтнийг бэлтгэх нь дээд боловсролын шинэчлэлийн гол асуудал юм. Энэхүү шаардлагад төгсөгчдийн эзэмших ур чадварт хувь хүний болон мэргэжлийн ур чадвар, дадал төлөвшил ба хүмүүстэй харилцах чадварыг багтаасан байдаг. Иймээс бид ӨМӨЗО-ны Хөлөнбуйр Их сургуулийн Биеийн тамирын сургуулийн (БТС) бөхийн хичээлийн хөтөлбөрийг сайжруулах судалгааны ажлын хүрээнд биеийн тамирын дээд сургуулийн оюутнуудаас бөхийн хичээлд оролцох оролцоо, хандлагыг илрүүлэх, харин биеийн тамирын сургуулийн багш нараас бөхийн хичээлийн хөтөлбөрийн бүтэц, агуулга, арга зүй, үнэлгээ, бие даалтын ажлын талаар асуулгын аргыг ашиглан SPSS программаар үр дүнг тооцсон болно. Монгол болон Өвөр монголын биеийн тамирын багш бэлтгэдэг мэргэжлийн сургуулиудын хичээлийн хөтөлбөрт бөхийн спортоор хичээллэх орчин нөхцөлийг бүрдүүлэхэд биеийн тамирын хичээлийн хөтөлбөрийн агуулгын онолын хувийн жин, кредит цагийг нэмэгдүүлэх, бөхийн мэргэшсэн багш, дасгалжуулагчдыг бэлтгэх хэрэгцээ нэн шаардлагатай гэж дүгнэж байна. Түлхүүр үг: Хичээлийн хөтөлбөр, монгол бөхийн хичээл, суралцагчдын хандлага, арга зүй