The optimization of internal combustion engine oil change periods - G, Davaasuren; G, Gantulga (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2019)
It is vitally important for vehicle users that are to study the operating regime that may negative effect to the operation of the engine, to reduce its effect, to maintain the engine's reliability in accordance with the specific operating conditions. Quality of lubrication is one of the main factors that are improving of reliability and operational efficiency for any machinery their spare parts. So this paper presents to optimize of oil change intervals and to determine of wear rating of spare parts by content of metal particles in the internal combustion engine used oil. Дотоод шаталтат хөдөлгүүрийн тос солих хугацааг оновчлох нь Хураангуй: Машин ашиглагчдын хувьд тухайн хөдөлгүүрийн ажиллагаанд сөрөг нөлөө үзүүлэх ашиглалтын горимыг судалж, түүний хор нөлөөг багасгах болон ашиглалтын өвөрмөц нөхцөлд тохируулан хөдөлгүүрийн найдварт ажиллагааг ханган зөв, ашигтай ажиллуулах чадвартай байх нь асар их ач холбогдолтой юм. Аливаа машин техник , тэдгээрийн агрегат, зангилаа эд ангийн удаан эдлэхүй, найдвартай ажиллагааг хангах, ашиглалтын үр ашгийг дээшлүүлэх гол хүчин зүйлүүдийн нэг нь тосолгооны чанар байдаг учраас дотоод шаталтат хөдөлгүүрийн ашигласан тосон дахь металлын агууламжыг илрүүлж, эд ангийн элэгдлийн явцыг тодорхойлон, тос солих хугацааг оновчлох асуудлыг судалгааны хүрээнд авч үзлээ. Түлхүүр үг: Хөдөлгүүрийн ашигласан тосны шинжилгээ, металл хольц, тосны бохирдол, тортог, элэгдлийн элементийн хязгаар