Analysis on the factors of grassland area change in Inner Mongolia - Tangudai, Burenjargal; Fang, Fang (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2020)
With the development of China’s industrialization, the reduction problem of grassland area caused by unglazed land occupation has become increasingly prominent. The driving factors of the decrease of forage land area gradually changed from the beginning of livestock overloading to the non-animal husbandry factors such as industrial occupation. On the basis of classification and summary of the related research results of the change of pasture grassland resources, this paper analyses the distribution characteristics and utilization status of grassland resources in China. Өвөр монголын өөртөө засах орны бэлчээрийн талбайн өөрчлөлтийг түргэсгэгч хүчин зүйлсийн судалгаа Өвөр монголын бэлчээрийн талбай жил бүр буурах хандлагатай байна. Гэвч цаг хугацааны ялгаатай үеүдэд нөлөөлөгч хүчин зүйлс нь өөр өөр байсаар иржээ. Энэхүү өгүүлэл нь БНХАУ- ын хойд нутгийн төлөөлөл бүс болохуйц Өвөр Монголыг судалгааны объёктоор сонгон, 1997-2015 оны тоо материалд тулгаарлан, бэлчээрийн нөөц, хэрэглээний өөрчлөлтийн талаар судалсан судалгааны ажлуудын үр дүнг ангилан нэгтгэж математик, статистикийн тооцооллын аргыг ашиглан, эдийн засаг, нийгмийн хөгжлийн долоон үзүүлэлтийг сонгон бэлчээрийн өөрчлөлтийн түргэсгэгч механизмыг судалсан болно. Түлхүүр үг: бэлчээрийн талбайн өөрчөлт, түргэсгэгч хүчин зүйл, хүчин зүйлийн шинжилгээ