БҮДҮҮН НООСНЫ ХЯЛГАСЛАГ ШИРХЭГТИЙГ ГЭМТЭЭГЧ ШАВЬЖТАЙ ХИМИЙН АРГААР ТЭМЦСЭН ТУРШИЛТЫН ДҮН - Норовсүрэн, Л.; Ганбат, Г.; Мягмар, Ч. (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Бид бүдүүн ноосны хялгаслаг ширхэгтийг гэмтээгч хивэн эрвээхийтэй химийн аргаар тэмцэх туршилтанд Каратэ инсектицидийг 0.4мл/м2, 0.6мл/м2, 0.8мл/м2 тунгаар 4 хувилбар, 5 давталтаар лабораторийн нөхцөлд туршив. Туршилтын дүнгээс үзэхэд Каратэ инсектицид нь хивэн эрвээхийтэй тэмцэхэд 0.8мл/м2 тундаа 97.9-99.0%-ийн техникийн үр дүн үзүүлж байгаа нь ашигтай тун болохыг харуулж байна. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v12i1.245