БУУДАЙН ҮРИЙН МӨӨГӨНЦӨРИЙН ӨВЧНИЙ СУДАЛГАА - Долгорсүрэн, Х.; Энхжаргал, Б. (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Манай орны хүн амын хүнсний гол таримал бол улаан буудай. Буудай тариалж буй талбай, хураан авч байгаа ургацын хэмжээгээрээ газар тариалангийн үйлдвэрлэлд тэргүүн байрыг эзэлдэг бөгөөд үр тарианы ургамлыг 30 гаруй зүйлийн өвчин өвчлүүлж, ургацыг дунджаар 2.6-10.7 хувиар бууруулж байна.Монгол оронд голлон тариалдаг Халх гол-1, Орхон, Дархан-34, Дархан-74 сортыг сонгон авч үрийн өвчний халдварлалт, голлох Alternaria, Helminthosporium, Penicilium, Fusarium өвчнийг илрүүлэн цэвэр өсгөвөр гарган авлаа. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v12i1.266