ДУУ ЧИМЭЭНИЙ ОНОШЛOГООГООР СУУДЛЫН АВТОМАШИНЫ УРД ДУГУЙН ХОЛХИВЧИЙН ЭЛЭГДЛИЙГ ТОДОРХОЙЛОХ - Ундармаа, З.; Бямбадорж, Ч.; Болоев, П.А. (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Уг судалгааны хүрээнд автомашины дугуйны булны холхивчийн элэгдлийг дуу чимээгээр оношлох асуудлыг авч үзсэн. Автомашины дугуйг 39 км/ц хурдтай эргүүлэн холхивчоос үүсэх дуу чимээг Sound levelmeter багажаар хэмжиж,үр дүнг микрометрээр хэмжсэн үзүүлэлттэй харьцуулан үнэмшлийн түвшинг баталгаажуулав. Машины гүйлтийн хэмжээнээс хамаарч холхивчийн дуу чимээ өөрчлөгдөх зүй тогтол, хамааралын тэгшитгэлийг тодорхойлов. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v12i1.276