ТЭХИЙН ШЭЭГ 3 БЭЛДМЭЛИЙН ЭЛЭГ ХАМГААЛАХ ҮЙЛДЛИЙГ СУДАЛСАН ДҮН - О, Анужин; Э, Очбаяр; А, Алтанчимэг; П, Болормаа (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2017)
бударгана (SalsolalaricifoliaTurcz), Намгийн сургар (Ledumpalustre) зэрэг ургамлуудаас гарган авсан Тэхийн шээг 3 бэлдмэлийн энэ удаагийн судалгаандаа бид Balb/C үүлдрийн 45 цагаан хулганад 4 хлорт нүүрстөрөгчөөр (CCI4) өдөөсөн элэгний эмгэг загвар дээр элэг хамгаалах үйлдлийг судалж гистопаталогийн шинжилгээгээр дүгнэсэн юм. Судалгааны үр дүнд хувилбар бүлгийн үзүүлэлтүүд хяналтын бүлгээс сайжирч байгаа нь Тэхийн шээг 3 бэлдмэл нь элэг хамгаалах үйлчилгээ үзүүлэх боломжтой байна.