ХАДУУРЫН ХЭРЭЭ ХОШУУ-СЕГМЕНТЭТ ХАДАХ АППАРАТЫН АЖИЛЛАГААГ СУДАЛСАН ДҮН - Б, Мөнгөнцэцэг; Ч, Бямбадорж (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2017)
Өвсний хэрээ хошуу-сегментэт хадах аппаратын ажиллагааг лабораторын болон үйлдвэрлэлийн нөхцөлд судлав. Хадуур ажиллах явцад түүний хутганы (сегмент) хэрчих ирмэгээр ургамлыг түрж нөгөө талын эсрэг огтлогч хутга дээр очиж хэрчихээсээ өмнө тракторын хөдөлгөөний хурдаас хамааран янз бүрийн хэмжээтэй түрж байгаа төлвийг тодорхойлсон. Хадуурын ажиллагааг сайжруулах, бүтээмжийг нэмэгдүүлэхийн тулд хутганы хэрчих хурдыг ихэсгэх шаардлагатай бөгөөд үүний тулд одоогийн хэрэглэж байгаа зарим хадуурын хутганы хийцийг боловсронгуй болгох шаардлагатай болохыг үндэслэсэн.