Survey on making rubber-coating belt in the pumping shaft for washing equipment of wool and cashmere - P, Enkhbaatar; B, Dulamsuren (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2019)
It is an important issue to change the shaft design of pumping equipment used in the primary processing of wool and to find the optimal design for manufacturing. There are a total amount of MNT 20 million of raw materials prepared in Mongolia every year, and the main technological line equipment of the factory is the washing machines, which are the machines of Japan, England, Poland, China, Italy, America and Russia. A common problem in the water pumping systems, regardless of which country produced them, is that it is necessary to replace the belts wrapped pumping shaft every two months and replace them with new ones for 14 days. In order to make the service it requires to stop at least 1-2 days and it is very expensive to use highend imported cotton belts. It is possible to develop and upgrade high-tech technology brought from abroad in our That's why in this study we conducted the research on rubber-coating belt in the pumping shaft. Ноос, ноолуур угаах төхөөрөмжийн шахах голыг резинэн бүрхүүлтэйгээр хийсэн судалгаа Хураангуй: Ноосны анхан шатны боловсруулалтад хэрэглэдэг шахах төхөөрөмжийн голын хийцийг өөрчлөх, оновчтой хийцийг зохион бтээж үйлдвэрлэлд нэвтрүүлэх нь чухал асуудал болоод байна. Монгол улсын хэмжээнд жилд дунджаар хорь гаруй сая төгрөгийн төрөл бүрийн ноосон түүхий эд бэлтгэгдэж байгаа бөгөөд үйлдвэрүүдийн технологийн үндсэн дамжлагын тоног төхөөрөмж болох угаах шугам нь Япон, Англи, Польш, Хятад, Итали, Америк, Орос зэрэг орны техник байдаг. Аль улсад үйлдвэрлэснээс нь үл хамааран угаах шугамын ус шавхах төхөөрөмжийн шахах голд нийтлэг нэгэн хүндрэл нь шахах голыг ороосон хөвөн канадыг (туузыг) хоёр сар тутам солих, 14 хоног тутам солих голыг сэргээж ороох шаардлага гардагт оршдог. Тухайн үйлчилгээг хийхийн тулд наад зах нь 1-2 хоног сул зогсоохоос гадна өндөр үнэтэй импортын материал хөвөн тууз хэрэглэж ихээхэн үргүй зардал гаргадаг. Манай орны хувьд гадаадаас өндөр үнэтэй техникийн технологийг улам боловсронгуй болгон сайжруулан ашиглаж боломжтой.Тийм ч учраас энэхүү сэдвийн хүрээнд шахах голд резинэн бүрхүүл хийж турших судалгаа хийсэн болно. Түлхүүр үг: Угаах агрегат, өөрчлөх резин, металл хос гол, уян бүрхүүл.