Optimize the technology operation of the seed coating equipment - D, Tuvshinjargal; J, Amgalanzul; D, Baatarkhuu (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2019)
It is difficult to be uniformly the spacing between seeds, to adjust sowing norm, adjust the accuracy of allocation and to separate each seed. As crop protection, seed coatings can also be a carrier of fungicides, bactericides, and insecticides that protect the seed and emerging seedling. One of the solutions to these problems is the technology of coating seeds with other materials. In our experimental section, we coated seeds with mixture of wheat dust and mineral fertilizers. We determined the mathematical model and optimum values of ratio of mixture, angle of equipment’s slope, and frequency of rotation. Үр бүрэх төхөөрөмжийн технологи ажиллагааг оновчлох Хураангуй: Газар тариалангийн үйлвэрлэлд үр тариа, хүнсний ногооны жижиг үрт таримлыг үрлэх, суулгах ажил ихээхэн бэрхшээлтэй ажлуудын нэг байдаг. Гадаадын хөгжсөн орнууд энэ бэрхшээлийг жижиг үрийн гадуур шим тэжээлийн бодисоор бүрж, хэлбэр хэмжээг нь нэгэн жигд болгох, үрийг хамгаалах болон соёололтыг идэвхжүүлэх, амьдарах чадварыг сайжруулж га-гаас авах ургацын хэмжээг нэмэгдүүлэх замаар шийдэж байна. Тус өгүүлэлд үрэх бүрэх төмөөрөмжийн ашиглалтын параметрүүд болох эргэлтийн давтамж, налуугийн өнцөг болон бүрэх холимогийн харьцааг үрийн гадна талаар бүрхүүл тогтоож үрэлжүүлэх ажиллагаатай уялдуулан судалж, хамаарлын математик загвар болон оновчтой утгуудыг тодорхойллоо. Түлхүүр үг: Эргэлтийн давтамж, налуугийн өнцөг, холимгийн харьцаа