НИЙСЛЭЛИЙН НОГООН БАЙГУУЛАМЖИЙН МОДЛОГ УРГАМАЛД ТАРХСАН ХӨНӨӨЛТ ШАВЬЖИЙН ТӨРӨЛ ЗҮЙЛ, ТАРХАЛТЫГ ТОДОРХОЙЛОХ СУДАЛГААНААС - Ганчимэг, Г.; Дорждэрэм, С.; Ичинхорлоо, Б.; Долгормаа, Б.; Мөнхцэцэг, Б. (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Нийслэлийн ногоон байгууламжинд ургаж буй модлог ургамлын зүйлийн бүрдэл, тэдгээрийн ургалтын төлөв байдлын судалгаагаар Улаанбаатар хотын хэмжээнд дэх нийт моддын 23 орчим хувь доройтсон ангилалд бүртгэгдсэн байдаг байна. Модны ургалтын эрчим, доройтлыг үнэлэх шалгууруудад хөнөөлт шавьжийн нөлөөг тогтоох нь шаардлагатай бөгөөд ямар зүйл хэдий хэмжээний хохирол учруулж байгаа судалгаа дөнгөж эхлэлийн шатандаа явагдаж байна. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v12i1.268