ХӨДӨЛГҮҮРИЙН ТОСНЫ МЕХАНИК ШИНЖ ЧАНАР БА ЭД АНГИЙН ЭЛЭГДЭХ ХАНДЛАГА - Даваасүрэн, Г.; Гантулга, Г.; Цэрмаа, Ү. (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Аливаа машин техник , тэдгээрийн агрегат, зангилаа эд ангийн удаан эдлэхүй, найдвартай ажиллагааг хангах, ашиглалтын үр ашгийг дээшлүүлэх гол хүчин зүйлүүдийн нэг нь тосолгоо, тосолгооны материал байдаг учраас түүний үүрэг, ач холбогдол асар их билээ. Тосолгооны материалын үндсэн зориулалт нь машины элементүүдийн элэгдлийн эрчмийг бууруулахад оршино. Иймээс манай оронд нийтлэг хэрэглэж байгаа хөдөлгүүрийн тосонд шинжилгээ хийж гарсан үр дүнг энэхүү өгүүлэлд багтаав. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v12i1.274