УЛААН ЛООЛИЙГ ЗАЛГУУРГААР УРГУУЛСАН АЖЛЫН ДҮН - Хасбаатар, Х.; Одгэрэл, Б. (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Нэг овгийн ургамлуудыг хооронд нь залгаж ургуулах технологи гадны хөгжилтэй орнуудад өргөн хэрэглэгдэж байна. Ингэснээр хамгаалалттай хөрсөнд таригдаж байгаа лооль, чинжүү, тарвас, амтат гуа зэрэг таримлуудын өвчин тэсвэрлэх чадварыг дээшлүүлж өндөр ургац авах боломжийг бүрдүүлж байна. Мөн төмсөнд лоолийг залгаснаар бага талбайгаас хоёр таримлын ургац авах боломжтой болно. Бид лоолийг төмстэй залган ургуулж үр дүнг тогтоох зорилгоор уг туршилтыг явуулсан бөгөөд гарсан үр дүнгээс энэ өгүүлэлд орууллаа. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v10i1.309