СӨӨГӨН ИНТООР(CERASUS FRUTICOSA PALL. MAXIM.)-ЫН БИОЛОГИЙН ОНЦЛОГИЙГ СУДАЛСАН ДҮНГЭЭС - Хандсүрэн, Д. (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Манай оронд жимс- жимсгэний төрлийг олшруулах зорилгоор хөрш зэргэлдээ ОХУ-ын Алтайн хязгаарын Барнаул хотоос Сөөгөн Интоорын сортуудын суулгацыг авч ирж, биологи аж ахуйн зарим судалгааны ажил хийж өвөлд болон хүйтэнд тэсвэртэй, арвин ургацтай сортыг шалгаруулан нутагшуулсан болно. Мөн Сөөгөн Интоорын Максимовская, Змейногорская сортуудыг нутагшсан болон ирээдүйтэй сортоор тус тус шалгаруулсан юм. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v10i1.333