ХҮЛЭМЖИЙН ЛООЛИЙН УРГАМАЛД ШИМ ТЭЖЭЭЛИЙН БОДИС АШИГЛАГДАХ БАЙДАЛ - Цолмон, П.; Чойжамц, А. (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Энэхүү судалгааны ажилд өвлийн шилэн хүлэмжид ургуулсан лоолийн навч, иш, үр жимсэнд агуулагдах азот, фосфор, калийн хэмжээ болон хөрсөнд агуулагдах эдгээр бодисын агууламжийг эрдэс бордооны хослол, тунгаас хамааруулан судлаж, хөрсөн дэх болон эд эрхтэн дэх агууламжийг лабораторийн аргаар тодорхойлсон. Судалгааны дүнгээр хөрсөн дэхь шим тэжээлийн бодисын агуулалт ургамал ургалтын сүүл үе рүү буурч, ургамал дахь агуулалт бордооны тунгаас хамааран өндөрсөж байсан боловч бусад судлаачдынхтай ойролцоо хэмжээтэй байна. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v10i1.336