ИХ НУУРУУДЫН ХОТГОРТ ЧАЦАРГАНЫ НОГООН МӨЧРИЙН ҮНДЭСЛҮҮРТ ИДЭВХЖҮҮЛЭГЧ БОДИСЫН НӨЛӨӨ - Шинэ-Од, Ю.; Цэрэнтогтох, Н. (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Манай орны хот суурингийн ногоон байгууламж, байгууллага иргэдийн эзэмшил газраа цэцэрлэгжүүлж тохижуулах, төмөр зам, бэлчээр, суурин газрыг элсний нүүдлээс хамгаалах, ойн зурвас байгуулах зэрэг ойжуулалтын ажилд шаардагдах мод сөөг, жимс жимсгэний тарьц, суулгацын хэрэгцээ жилээс жилд тасралтгүй нэмэгдсээр байна. Өнөөгийн нөхцөлд харьцангуй богино хугацаанд сайн чанарын тарьц суулгацыг хүрэлцээт хэмжээгээр үржүүлэн бэлтгэж хэрэглэгчдэд байнга нийлүүлэх шаардлага гарч байна. Сайн чанарын, өвчин хортонд нэрвэгдээгүй эрүүл суулгацыг олноор бэлтгэж хэрэглэгчдийн эрэлт шаардлагыг цэвэр сортын тарьц, суулгацаар тасралтгүй хангах үндсэн нөхцлийн нэг нь тухайн орон нутгийн байгаль, цаг уурын нөхцөлд дасан зохицсон, амьдрах чадвартай, цэвэр сортын ургамлыг хүрэлцэх хэмжээгээр үржүүлэх явдал юм. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v10i1.337