ТЭТГЭВЭР ТОГТООЛГОХ НАСЫГ ОНОВЧТОЙ БОЛГОХ ЭДИЙН ЗАСГИЙН ЗАРИМ АСУУДАЛ - Бумдэлгэр, Х. (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Сүүлийн жилүүдэд хүн амын дундаж наслалт нэмэгдэж, тэтгэврийн насны хүний хувийн жин өсөхийн хамт ажиллагсдын тоо буурах хандлага бий болж тэтгэврийн сангийн санхүүжилтэнд сөрөг асуудлууд үүсгэх шалтгаан болж байна. Эдгээр асуудлуудын дотроос тэтгэвэр тогтоолгох хуулийн насыг хүний дундаж наслалт болон тэтгэврийн даатгалын санд хуримтлуулах хөрөнгийн хэмжээтэй уялдуулан тогтоох асуудал багтаж байгаа юм. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v10i1.345