АРХАНГАЙ АЙМГИЙН ӨГИЙ НУУРЫН АГНУУРЫН ЗАГАСНЫ НӨӨЦИЙГ СУДАЛСАН ДҮН - Оюунтуяа, О.; Эрдэнэцогт, Н. (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Дэлхийн зах зээлд цэнгэг нуур, голын загас нь үнэтэй ховор бүтээгдэхүүний нэгд тооцогддог учир сүүлийн жилүүдэд манай оронд гол нуурын загасыг хулгайгаар болон зүй бусаар их хэмжээгээр олборлон дотоодын зах зээлтэй харьцуулахад өндөр үнээр БНХАУ-руу экспортлож байна [2]. Монгол орны усан сангийн 3 ай савд тархсан гол мөрөн, нуур цөөрмийн ус нь байгаль цаг уурын өөрчлөлт, хүний хүчин зүйлийн нөлөөгөөр багсч түүний био нөөцийн хэмжээ жилээс жилд хомсдсоор байна [1]. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v10i1.349