A new record of the butterfly species, Limenitis sydyi Lederer, 1853 in Mongolia - Anudari, Batsaikhan; Gantigmaa, Chuluunbaatar; Ulzii, Tserensambuu (Proceedings of the Institute of Biology, 2023)
During field research conducted in July 2023 in the forest-steppe region of Mongolia, the butterfly (Lepidoptera: Rhopalocera) species Limenitis sydyi Lederer, 1853 was recorded for the first time in Mongolia. Тавилганы гоо эрвээхэйн (Limenitis sydyi Lederer, 1853) шинэ тархалт Хураангуй. Монгол орны ойт хээрийн бүсэд 2023 оны 7 сард зохион байгуулсан хээрийн судалгаааны явцад Тавилганы гоо эрвээхэйг илрүүлэн тус орны булцуу сахалт эрвээхэйн (Lepidoptera: Rhopalocera) зүйлийн бүрдэлдэхүүнд шинээр бүртгэлээ. Түлхүүр үгс: Тавилганы гоо эрвээхэй, Limenitis sydyi, шинэ тархалт, Монгол