ДААЛГАВРЫН ХАРИУЛТЫН ОНОЛ (ITEM RESPONSE THEORY)-ЫН 3 ПАРАМЕТРТЭЙ ЗАГВАРЫГ АШИГЛАЖ ТЕСТИЙН ДААЛГАВРУУДАД ШИНЖИЛГЭЭ ХИЙХ НЬ - Отгонбаатар, Х (Proceedings of the Mongolian Academy of Sciences, 2016)
Энэхүү өгүүлэл нь Даалгаврын хариултын онол (Item Response Theory)-ын хэрэглээний ач холбогдол, тестийн даалгавар боловсруулах аргачлалыг тайлбарлахыг зорив. Ингэхдээ 7 дугаар ангийн сурагчдад зориулсан 4 сонголт бүхий математикийн тест боловсруулж, 480 сурагчаар 40 минутад ажиллуулж хариултуудыг цуглуулсан болно. Тестийн даалгавруудад өгсөн сурагчдын хариултуудад 3 параметртэй (a, b, c) IRT загвар, BILOG-MG программыг ашиглаж анализ хийв. Даалгаврын параметрүүдийг даалгаврын онцлогийн муруйг (Item Characteristic Curve) ашиглан тайлбарласан болно.