Ямаан ангалзуур (lagochilus ilicifolius bge.) Ургамлын хлороформын бүлэглэлийн химийн найрлагын судалгаа - М, Думаа; Гуанг-жоу, Ли; Шао-жен, Чен; Жен-хай, Ий; Ганг, Луо Инг; Г, Чүнсриймятав; Л, Мөнхгэрэл; Д, Суран; Гуо-лин, Жанг; Д, Рэгдэл (Proceedings of the Mongolian Academy of Sciences, 2017)
Ямаан ангалзуур (Lagochilus ilicifolius Bge.) ургамлын газрын дээд хэсгийн хлороформын бүлэглэлээс туйлгүй 52 нэгдлийг хийн хроматографи-масс спектроскопийн (ХХ-МС) аргаар таньж тодорхойлов. Нийт тодорхойлсон бодисын агууламж 92.61% байсан ба түүний дотор ханасан, ханаагүй тосны хүчил, тэдгээрийн эфир 75,58%, эфирүүдээс пальмитины хүчлийн метилийн эфир 44.92% байна. Үүнээс гадна энгийн болон ароматик нүүрс устөрөгчид, монотерпеноид, сесквитерпеноид, стеролууд тодорхойлогдсон болно.