On the problem of interrelationship between constitutional philosophy and the history of countries - Chuluun, Ulziisaikhan; Shagdar, Gankhuyag (Studia Philosophiae Et Juris, 2022)
The Constitutional Law of any country is the basis of their political system, and the most important document regulating the social relations. Our main discussion would be - will these new amendments reflect the mistakes and lessons of previous Constitution law? How does the newly amended Constitutional law compare with other countries’ constitutional laws? Does it promise growth and prosperity for Mongolia? Үндсэн хуулийн философи ба улс орнуудын түүхийн харилцан хамаарлын асуудалд Энэхүү судалгааны өгүүлэлдээ улс орнуудын түүхэнд онцгой гэж хэлж болох үйл явдлууд үндсэн хуулинд ямар байдлаар тусгагддаг вэ, 1992 оны үндсэн хууль Монгол Улсын түүх, ард түмний онцлог байдлыг философийн үүднээс хэрхэн харж тусгасан бэ, олон дахин өөрчлөлт ордог, одоо ч дахин өөрчлөх гээд байдгийн цаад учир шалтгаан юу байна вэ гэдгийг шинэлэг байдлаар харуулахыг зорьсон болно. Tүлхүүр үгс: Үндсэн хууль, улс төрийн философи, түүх ба үндсэн хуулийн харилцан хамаарал, Үндсэн хуулийн шинэчлэл, хууль тогтоох эрх мэдэл гм.