In cognitive science some problems of neuro linguistics - Dorjpurev, Chuluungerel (Studia Philosophiae Et Juris, 2023)
The term cognitivism includes human thinking mechanisms, research, programs, observations, subject’s role, initiative, subject’s memory, imagination, language and thinking. In particular, cognitive psychology, cognitive linguistics, cognitive anthropology, cognition, knowledge and information understanding are developing as the main components of cognitive science. Когнитив ухаан дахь нейро хэл шинжлэлийн зарим асуудал Хураангуй: Когнитивизм гэх томьёолол дор хүний сэтгэхүйн механизм, судалгаа, программ, хүний сэтгэх орчин, үзэгдэл дээр хийж буй дүгнэлт, ажиглалт, субъектийн үүрэг, санаачилга, субъектийн ой тогтоолт, төсөөлөл, хэл, сэтгэхүйг багтааж ойлгодог. Ялангуяа когнитив сэтгэл судлал, когнитив хэл шинжлэл, когнитив хүн судлал, танин мэдэхүй, мэдлэг, мэдээллийн ойлголт нь когнитив ухааныг бүрдүүлэгч гол хэсэг нь болж хөгжиж байна. Tүлхүүр үгс: когнитив ухаан, когнитив хэл шинжлэл, нейрофизиологи хэл шинжлэл