Patronage and its political approach - Tserendash, Batbold; Nyamaa, Otgonbayar (Studia Philosophiae Et Juris, 2023)
It has been some time since Mongolia planned policies and activities towards ensuring the professionalism of the civil service. However, one of the serious problems in ensuring the professionalism of the civil service is patronage. In the context of the article, the researchers tried to give a clear idea of patronage, and its political approach. Патронажийн тухай ойлголт, улс төрийн хандлага Хураангуй Монгол улс төрийн мэргэшсэн албыг төлөвшүүлэх чиглэлд бодлого, үйл ажиллагаа төлөвлөж ажиллаад багагүй хугацаа өнгөрчээ. Гэвч төрийн албаны мэргэшсэн байдлыг хангахад учирч буй томоохон сорилтын нэг нь патронаж юм. Өгүүллийн хүрээнд судлаачид патронажийн тухай ойлголт, түүний улс төрийн хандлагын талаар цэгцтэй ойлголт өгөхийг оролдсон болно. Tүлхүүр үгс: төрийн алба, томилгоо, патронаж, патрон-клиэнтийн харилцаа.