The problems of infrastructure development in Mongolia - Badamdorj, Batkhishig (Studia Philosophiae Et Juris, 2024)
This paper discusses the need to develop Mongolia's infrastructure in conjunction with international projects and the infrastructure of two neighboring countries. It also examines the current situation and progress of major infrastructure projects and its impact on political and geopolitical factors and formulates solutions to these problems. Монгол Улсын дэд бүтцийн хөгжлийн асуудал Хураангуй: Тус өгүүлэлд Монгол Улсын дэд бүтцийг олон улсын төсөл, хоёр хөршийн дэд бүтэцтэй уялдуулан хөгжүүлэх хэрэгцээ, шаардлага болон томоохон төслүүдийн өнөөгийн явц, байдлыг авч үзсэн. Мөн Монгол Улсын дэд бүтцийн хөгжлийг хурдасгах асуудалд улс төр, геополитикийн хүчин зүйлс хэрхэн нөлөөлж байгааг дурдаж, шийдвэрлэх арга замын талаар санал бодлоо илэрхийлжээ. Түлхүүр үгс: төмөр зам, авто зам, цахилгаан станц, байгалийн хийн хоолой